mandag den 8. april 2013

Chili sin Carne


Jeg har kategoriseret retten som en vegansk ret, for selve retten er jo vegansk i sig selv. Om man serverer det med creme fraiche er det der afgør, om den så ender som en vegansk eller vegetarisk ret.

6 personer
Det skal du bruge:
1 stort løg
3-4 fed hvidløg
En sjat olie
4 gulerødder
2 dåser kidneybønner
1 dåse baked beans
1 lille dåse majs
3 dåser hakkede tomater
1/2 rød chili, afhængig af styrke
1 tsk kanel
2-4 tsk spidskommen
2 tsk gurkemeje
3 dl bulgur
4 dl vand

Creme fraiche
Frisk persille


Sådan gør du:
Hak løg og hvidløg og steg dem i olien til de er blanke. Tilsæt groftrevne gulerødder og lad det stege med et par minutter. Dræn kidneybønner og majs og tilsæt sammen med baked beans (de skal ikke drænes). Hæld hakkede tomater i sammen med finthakket chili og krydderier, rør godt rundt og lad det småsimre i 10 minutter. Tilsæt bulgur og vand og lad det koge til bulguren er nok - det tager ca. 5-10 minutter. Server med kold creme fraiche og hakket persille.

1 kommentar: