fredag den 15. februar 2013

Fastelavnsboller med æble-kanel-fyld



18 små boller
Det skal du bruge:
Dej
100 g smør
3 spsk brun farin
2 tsk stødt kardemomme
3,5 dl mælk
1 æg
20 g gær
1 tsk fint salt
575 hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling

Æble-kanel-fyld
3 æbler
2 spsk stødt kanel
2 spsk brun farin

Kakaoglasur
50 g smeltet smør
150 g flormelis
3-4 spsk kakaopulver
Hakkede hasselnødder


Sådan gør du:
Dej
Bland smør, sirup, kardemomme og mælk i en gryde og lad det stå på middelvarme, til smørret er smeltet. Hæld det over i en skål og lad det køle af til det er lillefingervarmt. Rør ægget i, smuldr gæren i og rør saltet i. Ælt hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen er homogen. Lad den stå tildækket et lunt sted i 1,5 time, til den er hævet til ca. dobbelt størrelse.

Æble-kanel-fyld
Riv æblerne groft og bland godt sammen med kanel og farin.

Når dejen er hævet færdig rulles den ud i en tykkelse på ca. en halv centimeter og skæres i firkanter. Læg lidt af æble-blandingen på hver firkant og fold alle hjørnerne sammen. Læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl med æg. Lad bollerne efterhæve i 20-30 minutter og varm i mellemtiden ovnen op til 200 grader.
Bag bollerne i 12-15 minutter til de er let gyldne.

Glasur
Rør alle ingredienserne sammen i en gryde og varm massen op til smørret er smeltet. Tilsæt evt lidt lunkent vand til det er flydende. Smør hen overbollerne og drys med hakkede hasselnødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar